exclusief verdeler van

solargardarmorcoatprofessionals choice
bestelonline
 
 

SolarGard® glasfolie brengt opnieuw licht en zicht in EskoArtwork demo-en verkoopsruimt
PDF - dit artikel in PDF


"Glasfolie maakt kantoorruimtes opnieuw aangenaam en leefbaar"

IPES SInt Denijs WestremToen EskoArtwork drie jaar terug verhuisde naar een modern kantoorgebouw in Sint-Denijs-Westrem, hadden ze geen flauw vermoeden dat de zon hun nog parten zou spelen. Op het eerste zicht moeilijk te geloven, aangezien er in het nieuwe gebouw overal airco is en bijna alle ramen voorzien zijn van getint en zonnewerend dubbel glas. Op het gelijkvloers echter, opteerde de bouwheer voor enkelvoudig etalageglas om het gebouw zowel nu als in de toekomst een multifunctioneel karakter te geven. Etalageglas wordt, vanwege zijn sterkte en de mogelijkheid om in één stuk metershoge ramen zonder omlijsting te vervaardigen, courant gebruikt bij de beglazing van showrooms en winkels. Toen EskoArtwork echter besloot om een showroom en kantoorruimtes in te richten op het gelijkvloers, kwam men er al snel achter dat door deze prachtige drie meter hoge ramen, de kantoor- en demoruimtes in geen tijd zouden veranderen in grote sauna’s. meer lezen...

Airconditioning en zonneschermen brengen geen soelaas.
Door de zuidwestelijke oriëntatie van het gebouw heeft de zon een groot deel van de dag vrij spel. Zeker op zonnige dagen kwam er door de gigantische raamoppervlakten dermate veel licht en warmte naar binnen dat een comfortabele werkomgeving onmogelijk bleek. Luc Vanhooren, VP Human Recources legt uit: “In eerste instantie werd de airconditioning in de desbetreffende ruimtes wat harder gezet, maar de extra tocht en koude lucht brachten dan weer andere ongemakken en klachten met zich mee. Wij moesten dus dringend op zoek naar een andere oplossing. Twee jaar terug hebben we een eerste actie ondernomen met de plaatsing van oprolbare zonneschermen aan de binnenkant van de ramen. Dit hield het zonlicht voor een groot stuk tegen, maar niet de stralingswarmte. Deze was duidelijk voelbaar tot op vijf meter achter de ramen. Om de situatie enigszins werkbaar te maken, hebben we uiteindelijk besloten om de bureaus van de betrokken personen op vijf meter van de ramen te plaatsen. Toen bleek dat het beste compromis voor alle partijen, maar na twee zomers en aanhoudende problemen om de temperatuur draaglijk en gelijkmatig te houden gedurende de dag was het duidelijk dat de zonneschermen niet het gehoopte soelaas brachten en er een andere oplossing moest worden gezocht.”
Onmiddellijk resultaat met Solar Gard® glasfolie
Begin 2007 zat men terug samen met de eigenaar van het gebouw om andere opties voor het verduisteren van de ramen te bespreken. Verschillende oplossingen zoals zonnewering aan de buitenkant, “vliegtuiglamellen” en zelfs een watergordijn werden bekeken. Al deze oplossingen hadden een gemeenschappelijk probleem, namelijk dat ze het uitzicht van het gebouw aan de buitenzijde drastisch zouden veranderen en vanwege de glazen buitenbekleding technisch zeer moeilijk te realiseren waren. Men stond voor een dilemma. Toen kwam men in contact met de firma Bekaert, die een oplossing voorstelde in de vorm van een speciale glasfolie die aan de binnenzijde van de ramen aangebracht wordt. Echter, vanwege de specifieke eigenschappen van etalageglas, konden de sputter- of metaalfolies die men courant plaatst op dubbel glas niet aangewend worden. De zonnereductie van deze folies is dermate hoog, dat er een thermische breuk zou ontstaan met glasbreuk tot gevolg. Bekaert was reeds eerder met deze problematiek geconfronteerd en had speciaal voor dik etalageglas (meer dan 1 cm dik) een unieke folie ontwikkeld. De folie laat nog 70% licht door, waardoor deze quasi onzichtbaar is. Hij is voorzien van een edelmetalen coating die 95% van de infrarode en 99% van de ultraviolette stralen tegenhoudt. Dit leek de ideale oplossing en de kogel was door de kerk. Nog voor de lente zou de glasfolie geïnstalleerd worden.

Vrijwaring van zicht naar buiten en buitenaanzicht
Thierry Storme, Afgevaardigd Bestuurder van de firma Ipes, verantwoordelijk voor de constructie van het gebouw is uitermate tevreden over het resultaat en de uitvoering. “Dat de oplossing uiteindelijk zo eenvoudig was door een quasi onzichtbare folie op de ramen aan te brengen, verbaast me nog steeds. We zijn ook heel blij dat er uiteindelijk geen ingrijpende wijzigingen gebeurd zijn aan de buitenkant, waardoor de identiteit en het concept van het gebouw, zoals voorzien door de architect, behouden bleven. Ook over het Proglass team van Kris Vroman, die instonden voor de plaatsing van de glasfolie, niks dan lof. In minder dan drie dagen was de klus geklaard zonder werkverlet voor de werknemers tijdens de installatie.”

Met een totale beklede oppervlakte van 150m², was de kostprijs van de ingreep niet gering, maar door het onderhoudsvrije karakter van de glasfolie, kwam deze oplossing in vergelijking met de andere alternatieven duidelijk als winnaar uit de bus op langere termijn.

Win-winsituatie voor iedereen
Sofie Bauters, Sales en Marketing Assistent die op de betrokken afdeling werkt, besluit: “Toen wij onze nieuwe kantoren betrokken, was iedereen opgetogen over het mooie uitzicht en de lichtinval. Al snel werd echter duidelijk dat het een vergiftigd ‘geschenk’ was. Op zonnige dagen kon de temperatuur makkelijk oplopen tot boven de 40°C, ondanks de airconditioning. De zonneschermen verbeterden de situatie enigszins, maar brachten toch niet de verhoopte resultaten. Sinds de installatie van de glasfolie constateren we een aanzienlijke vermindering van de zonnewarmte. Ook op zonnige dagen blijft de temperatuur aangenaam en is er een goede balans met de airco. Wij zijn in elk geval zeer tevreden met deze oplossing. De ruimte wordt terug optimaal gebruikt, want we zitten nu gewoon weer aan het raam met onze bureaus en kunnen genieten van het mooie uitzicht. Werken is opnieuw aangenaam en alle betrokken partijen zijn blij met deze win-winsituatie.”

Meer informatie over de voordelen van Solar Gard® vindt u op www.solargard.com.

Over Solar Gard®
Bekaert, www.bekaertfilms.com, is wereldwijd marktleider op het vlak van de ontwikkeling, productie en verkoop van speciale folies die worden gebruikt als zonwerende en veiligheidsfolies, alsook voor industriële toepassingen.

Bekaert levert oplossingen die tegemoetkomen aan behoeften op het gebied van veiligheid, beveiliging, het voorkomen van weerkaatsing, energiebesparing en het verminderen van de CO2-uitstoot. Ze beschermen voertuigen en gebouwen tegen zonnewarmte, filteren uv-licht en houden bij glasbreuk de glasscherven samen. De glasfolie van Bekaert wordt verkocht onder de merknamen Solar Gard®, Panorama®, Quantum® en Armorcoat® en wordt gedistribueerd via een netwerk van onafhankelijke, gecertificeerde dealers in meer dan 60 landen, alsook via 18 distributiecentra die eigendom zijn van het bedrijf.
Op de industriële markt levert Bekaert ultrageavanceerde onder vacuüm gesputterde, “wet coated” en gelamineerde flexibele filmproducten aan belangrijke OEM-fabrikanten over de hele wereld. Die worden gebruikt voor een brede waaier aan industriële toepassingen, onder meer in de elektronica-industrie, de medische sector, de grafische industrie en die van de beeldvorming, de automobielbranche en de ruimtevaartindustrie.
Bekaert Specialty Films LLC., met hoofdkantoor in San Diego, Californië, VS, is een dochteronderneming van Bekaert, een innovatie- en technologiegedreven onderneming die in 1880 werd opgericht in België en die wereldwijd een breed assortiment aan producten ontwikkelt, maakt en distribueert op het gebied van metaaltransformatie en deklagen.
Bekaert (Euronext Brussel: BEKB) heeft nog altijd zijn hoofdkantoor in België en telt wereldwijd 19.300 medewerkers. Bekaert is aanwezig in 120 landen en realiseert jaarlijks een omzet van € 3,2 miljard, of meer dan $ 4 miljard.

Voor meer informatie over de Solar Gard filmfolies neemt u contact op via info@duomedia.com.

zuurtags - reportage - tvbrussel

 

Rubenshuis Antwerpen
Meer lezen...

 

IPES gebouw St-Denijs Westrem
Meer lezen...

 

Koninklijke Vlaamse Schouwburg

 

NMBS Hasselt

 

St. Johns international school Waterloo

 

Fortis AG Roeselare

 
 

  © PROGLASS Belgium 2008 - info@proglass.be - www.proglass.be - ontwerp bthere.be