De soorten glasfolies

Glasfolies kunnen voor veel toepassingen worden gebruikt.

Proglass Belgium is specialist in het plaatsen van veiligheidsfolie die beantwoordt aan de HACCP-NORM, IFS en BRC-NORM.  Jaarlijks monteren wij meer dan 2000 m² veiligheidsfolie.  Veiligheidsfolie voorkomt in de eerste plaats het risico op rondvliegend glas. Ook tegen inbraak en vandalisme is onze veiligheidsfolie van Saint Gobain een gegarandeerde bescherming. Na plaatsing ontvangt de klant een attest van de fabrikant.

Zon- en warmtewerende folie verlaagt de temperatuur achter het glas met gemiddeld 6 à 8°C. Deze folie is er in diverse tinten en geeft een nieuwe uitstraling aan de beglazing. Airconditioning is verboden in verzorgingstehuizen en ziekenhuizen, dus onze zon- en warmtewerende folie biedt een oplossing..

Ervaart u problemen met privacy of wilt u om decoratieve redenen uw glaspartijen verbeteren? Dan bieden onze inkijkwerende folies een oplossing; verkrijgbaar in allerlei kleuren en vormen, op maat van de klant.   Deze folie wordt ook vaak gemonteerd op (grote) ramen om te voorkomen dat iemand ertegen loopt. (door bijvoorbeeld ‘anti-doorloop-bolletjes’) Uw logo, een slogan of full color prints waarbij heel het raam bekleefd worden;  zijn een absolute eyecatcher. Ook met deze folie zijn er talloze mogelijkheden.

UV-werende folie beschermt dan weer uw kleding of meubelen tegen verkleuring door de UV-stralen. Deze folie vindt vooral zijn toepassing op etalages maar ook bij tal van museums heeft Proglass Belgium reeds UV-werende folie geplaatst.  Onze talrijke realisaties zullen u overtuigen.

Anti-graffitifolie beschermt uw glas tegen kras- of zuurgraffiti. Mét een folie erop, moet het glas niet vervangen worden; alleen de folie.

Bepaalde glasfolies combineren meerdere eigenschappen, zoals een inkijkwerende folie die ook warmtewerende eigenschappen heeft.

Voor de installatie controleren we altijd het type glas (dubbel, driedubbel, super-isolerend, enz.) om er zeker van te zijn dat we de juiste folie aanbrengen.